Omgivelserne

  • Cattlefield Close
  • Skærmbillede 2014 04 22 Kl 15 42 06
  • molehavn fugle per.
  • Skærmbillede 2014 04 22 Kl 15 41 56
  • Helligdommen
  • Skærmbillede 2014 04 22 Kl 15 42 16
  • Højlandskvæget

Området, hvor Bornholms Kunstmuseum er placeret, kaldes Helligdommen.

En kort vandring fra museet ned mod kysten findes Helligdomsklipperne, som blev fredet allerede i 1918 og overtaget af Naturfredningsforeningen i 1974.

Skotsk højlandskvæg
 
Fra april til november græsser det langhårede røde højlandskvæg på marken ved siden af museet. Køerne afgræsser arealerne og holder buske og krat nede. De har en kraftig pels med pandehår og kraftige horn og klarer at gå ude i al slags vejr, året rundt. De kræver kun lidt læ for vinden og et skyggefuldt sted på de varmeste sommerdage. Faktisk foretrækker Skotsk Højlandskvæg friluftslivet i en sådan grad, at de bliver ude, selv om de har mulighed for at gå indendørs på barske vinterdage.

Kvæget er ejet af Lone og Sven Siegrist, Gudhjem

Helligdomsklipperne

En stejl trappe fører ned til helligdomsklippen, hvor man tidligere valfartede til en hellig kilde – Helligdomskilden- der på dette sted, mere er et hul i en sten end en decideret kilde. Ved foden af Helligdomsklipperne kan man finde flere såkaldte ovne -  små grotter, som man kan gå ind i.

Ved Liebertsklippen, der hvor stien fra museet fører ned, lægger båden M/S Thor til og samler passagerer op til den smuk sejltur tilbage til Gudhjem. M/S Thor sejler i sæsonen fra medio april til medio oktober. I sæsonen er det en oplevelse værd at sejle til Gudhjem og vandre langs kyststien tilbage til Helligdomsklipperne. Gåturen er ca. 6 kilometer og det tager små 2 timer at gå den smukke tur på kyststien fra Gudhjem til Rø.

 

En kalv kom til verden
Museumsgæsterne fik både kunstoplevelser og naturoplevelser d. 25.08.13  En lille kalv kom til verden på museets mark!
Se den nyfødte kalv!