UDSOLGT - Tur til Toscana med Bornholms Museumsforening

28. september – 5. oktober 2020

  • San Gimignano
  • Pisa11

OBS: REJSEN ER UDSOLGT.

IKKE FLERE LEDIGE PLADSER!

 

Så byder Bornholms Museumsforening på endnu en spændende rejse for deres medlemmer!

Skal du med til Toscana med museumsdirektør Lars Kærulf Møller som guide?

 

Program:

Dag 1: Ankomst til Pisa. Byvandring i Montecatini

Dag 2: Heldagsudflugt i bus til Pistoia og Gori Art Collection

Dag 3: Udflugt til Lucca med tog

Dag 5: Udflugt til San Gimignano og Volterra med frokost på vingård

Dag 6: Pisa og Pietrasanta heldagsudflugt i bus

Dag 7: Heldagsudflugt til Firenze med tog

Dag 8: Hjemrejse

 

Dag 1
 
Afgang fra Københavns lufthavn 06.55, senest mødetid kl. 05.30.  Ankomst Galileo Galilei i Pisa 09.15. Bustransfer fra Pisa til Montecalcini Terme.
Vi bor i den lille hyggelige bjergby Montecatini Terme på det 4-stjernede Hotel Biondi.  
Som navnet på byen angiver, er området et gammelt kursted med bade, og hotellet har derfor naturligvis også en stor indendørs swimingpool til fri afbenyttelse.
Efter ankomst og indkvartering starter vi eftermiddagen med en lille byvandring.
 
 
Dag 2
Heldags bustur til Pistoia og Gori Collection.
Pistoia er en af de mindre fyrstebyer i Toscana ca. 40 km fra Firenze. Byen er kendt for sine smukke kirker, heriblandt også San Pietro, der var motiv for Kristian Zahrtmann, da han i 1893 malede det berømte billede Det mystiske bryllup i Pistoia. Efter Pistoia kører vi til den berømte private Gori-Collection, en fantastisk samling af moderne skulptur, placeret i en stor park. Gori-collection modtager kun 2000 besøgende om året, men vi håber på, at vores gode forbindelser sikrer os adgang. Den guidede vandretur i parken tager 3 – 4 timer, så det er er god ide at have vandreskoene på.
    
 
Dag 3
Togtur til Lucca.
Lucca er en af Norditaliens smukkeste byer (selvom konkurrencen er hård). Vi tager toget fra Montecatini til Lucca og går på en hyggelig byrundtur, hvor vi besøger de vigtigste kirker, det berømte Tor del Oro og den gamle arena.
 
 
Dag 4
Fridag på egen hånd. Du kan slappe af og nyde hotellets faciliteter og gå tur i den hyggelige by eller med de gode togforbindelser selv tage på opdagelse i det frodige Toscana.


Dag 5
Heldagsudflugt med bus til San Gimignano og Volterra med frokost på en vingård.  
Kan du huske filmen ”Te med Mussolini”, den blev optaget i den fantastiske bjergby San Gimignano, der i øvrigt også inspirerede Disney til flere historier. Vi slentrer rundt mellem de middelalderlige tårne og mure. Efter besøget fortsætter vi til en lokal vingård udenfor byen, hvor vi får en typisk landfrokost, naturligvis med den gode vin til. Herfra kører vi videre til den højt beliggende bjergby Volterra, oprindeligt en stor etruskerby. Det afspejles også i byen, hvor der i dag, ligesom for mere end 2000 år siden, stadig produceres kunsthåndværk udført i den lokale alabast.
 
Dag 6
Heldagsudflugt i bus til Pietrasanta og Pisa.
Vi kører til Pietrasanta, byen hvor danske kunstnere har boet og arbejdet siden Thorvaldsen. Vi går tur i byen og ser de mange skulpturer der er opstillet. Vi besøger et af marmorværkstederne, hvor de dygtige stenhuggere assisterer kunstnerne, derefter kører vi til Jørgen Haugen Sørensen og Eli Benveniste og besøger dem i deres hjem og spiser frokost (for egen regning) på den nærliggende kendte kommunistbar ”Casa del Popolo”. Efter frokosten kører vi i bjergene, hvor vi ser de store marmorbrud og fortsætter til Pisa og besøger det berømte skæve tårn.


Dag 7
Heldagsudflugt med tog til Firenze.
Vi besøger Toscanas hjerte og ungrenæssancens hovedstad, hvor især den hovedrige Medicifamilie har sat sit præg på byen op gennem middelalderen og renæssancen. Vi besøger en række af byens hovedseværdigheder, herunder selvfølgelig domkirken med Brunnelleschis berømte kuppel fra 1432, men har også tid til at gå på opdagelse på egen hånd i den smukke by.  
Om aftenen fælles afskedsmiddag i Montecatini Terme.
 
Dag 8
Hjemrejse 5. oktober. Afgang fra Pisa kl. 10.00, afgang fra hotellet meddeles senere.  Ankomst København kl. 12.20.

 

Pris

Pr. deltager kr. 9.750,- i delt dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse kr. 1.000,-

Depositum på kr. 2.000,- betales ved tilmelding.

 

Prisen inkluderer

  • Fly København – Pisa tur/retur
  • Transfer lufthavn – hotel tur/retur
  • Syv nætter i delt dobbeltværelse på Hotel Biondi i Montecatini Terme
  • Syv gange morgenmad
  • En gang vingårdsfrokost
  • En gang afskedsmiddag
  • Udflugter iflg. program

 

OBS: Turen er kun åben for medlemmer af Bornholms Museumsforening.